Yulia 34

De "Yulia 34" is prachtig, maar hoe is het idee ontstaan en wat zijn nu de drijfveren om haar te bouwen?

Het is inmiddels bijna 30 jaar geleden dat ik de eer had ons familiebedrijf over te nemen van mijn vader Johannes, die helaas in maart 2008 na een kort ziekbed is overleden. Ik zette daarmee de traditie voort van al 6 generaties scheepsbouwers.

Ik ben opgegroeid op de werf en in die bijna 30 jaar die ik nu werk op de werf heb ik veel geleerd van mijn vader die een op en top vakman was. Geen timmerklus ging hij uit de weg, en elke uitdaging nam hij aan. Het zit misschien dan toch in de genen want voor mij was het bouwen van de Yulia 34 het aangaan van een uitdaging.

Geïnspireerd in de jaren 80 waar wij regelmatig als jachtwerf met onze platbodems op de beurzen aanwezig waren in Hamburg en Düsseldorf en elke keer waren daar ook de stands van o.a. Boesch, Riva, en andere Italiaanse werven waar het vakmanschap vanaf straalde. Toen was er al de wens om ooit zoiets te bouwen op onze eigen werf in Sneek.

Dan is uiteindelijk na dertig jaar het product van Jachtwerf Joh.van der Meulen te bewonderen. Met de naam Yuliayachting wordt geprobeerd dit geweldige schip te tonen aan de wereld.

Zo leest u een beetje de drijfveer van een eigenzinnige werfbaas die zijn droom toch nog ziet uitkomen.

Henk van der Meulen.

Pagina opties

Inhoudsopgave

  1. Yulia 34
  2. Indeling
  3. Bouwwijze